Nacionalna info linija za ovisnosti

Trebate li informacije kome se obratiti za savjet ili pomoć ako vi ili netko vama blizak ima problem s ovisnošću? Obratite nam se radnim danom od 9 do 16h.

Objavljen novi modul EMCDDA-a i Europol-a o europskom tržištu novih psihoaktivnih tvari

Dana 27. lipnja 2024. objavljen je novi modul Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) i Europola o europskom tržištu novih psihoaktivnih tvari.

Nove psihoaktivne tvari (NPT) predstavljaju širok raspon droga koje nisu kontrolirane Konvencijama Ujedinjenih naroda o kontroli droga. One uključuju stimulanse, kanabinoide, opioide, benzodiazepine, halucinogene i disocijativne droge. Mnoge od navedenih tvari oponašaju učinke etabliranih droga i prodaju se kao njihove ”legalne” zamjene.

Tržište novih psihoaktivnih tvari vrlo je dinamično i otporno, a karakterizira ga veliki promet jeftinih, dostupnih i zamjenjivih tvari. Nove psihoaktivne tvari također se sve više integriraju u kontrolirano tržište droga.

Više informacija o europskom tržištu novih psihoaktivnih tvari i ključnim nalazima možete pronaći na sljedećoj poveznici.
Kontakte ustanova koje se bave problematikom ovisnosti u vašem gradu ili županiji možete pronaći u mapi kontakata.

Ako niste sigurni u kojoj ustanovi potražiti savjet ili pomoć, kontaktirajte našu Info liniju.

Galerija slika

Skip to content