Nacionalna info linija za ovisnosti

Trebate li informacije kome se obratiti za savjet ili pomoć ako vi ili netko vama blizak ima problem s ovisnošću? Obratite nam se radnim danom od 9 do 16h.

Objavljen Natječaj za prijavu programa zdravstvenih organizacija u suradnji s udrugama

Ministarstvo zdravstva objavilo je Natječaj za prijavu programa zdravstvenih organizacija u suradnji s udrugama u Republici Hrvatskoj za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i ponašajnih ovisnosti za 2024. godinu. 

Opći cilj natječaja usmjeren je na sprječavanje i suzbijanje pojave ovisnosti uključujući ponašajne ovisnosti među djecom i mladima te rizičnog ponašanja djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti i razvoj ponašajnih ovisnosti kao i unaprjeđenje provedbe programa liječenja, psihosocijalnog tretmana, resocijalizacije osoba s problemom ovisnosti i ponašajnih ovisnosti te programa smanjenja šteta i pojavnosti zaraznih bolesti.

 

Posebni ciljevi: 

  1. Unaprijediti provedbu programa zdravstvenih organizacija koje djeluju na području liječenja i prevencije ovisnosti (o drogama, alkoholu, duhanu) i ponašajnih ovisnosti (o kockanju, video igrama, Internetu i novim tehnologijama) te unaprijediti suradnju udruga (uključujući i klubove liječenih alkoholičara te klubove liječenih ovisnika o kockanju) i zdravstvenih organizacija.
  2. Provoditi mjere i aktivnosti koje su usmjerene na zaštitu zdravlja navedenih skupina u cilju smanjenja pojavnosti zaraznih bolesti, smanjenje štete, podizanje kvalitete života te smanjenje stigmatizacije.

 

Predviđeno trajanje provedbe programa je 36 mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Natječaj se raspisuje za prioritetno područje: Programi koje provode zdravstvene organizacije u suradnji s udrugama koje djeluju na području navedenih ciljeva (uključujući i klubove liječenih alkoholičara i klubove liječenih ovisnika o kockanju).

 

Rok za dostavu prijava je 22. srpnja 2024., a više informacija o natječaju možete pronaći na poveznici

 

Kontakte ustanova koje se bave problematikom ovisnosti u vašem gradu ili županiji možete pronaći u mapi kontakata.

Ako niste sigurni u kojoj ustanovi potražiti savjet ili pomoć, kontaktirajte našu Info liniju.

Galerija slika

Skip to content